Frivillig arbeid i utlandet

Frivillig arbeit

Lurer du på å gjøre en frivillig innsats i utlandet? Det er det mange gode grunner til at du bør gjøre!

Gode erfaringer samtidig som du hjelper andre
Du vil få erfaringer du kommer til å ta med deg resten av livet, samtidig som du bidrar til å hjelpe mennesker og dyr som trenger din hjelp. Når du utfører frivillig arbeid i utlandet utgjør du en forskjell.

Hva kan du gjøre?

Som frivillig kan du jobbe med både barn eller dyr som har behov for din hjelp. Det er en helt særegen opplevelse. Hvis du velger å jobbe med barn vil du bistå på skole eller barnehjem. Her er det snakk om å gi omsorg og kjærlighet, hjelpe til med lekser og ikke minst leke med barna. Å jobbe tett på barn i utviklingsland gir deg et helt annet perspektiv på verden, ettersom disse barna har en helt annen hverdag enn oss her hjemme.

Hvis du elsker dyr og brenner for at de skal ha det godt, så er kanskje frivillig arbeid med dyr mer i din gate. Her er det flere oppgaver du kan bidra til. Eksempelvis er det flere skadede eller foreldreløse dyr som trenger både pleie, omsorg og mating. Det er en spesiell og sterk følelse å jobbe tett på dyr du vanligvis hadde sett i den ville naturen.

Vennskap for livet

Det er ikke bare du som drar for å jobbe med frivillig arbeid i utlandet – du kommer til å treffe mange likesinnede unge som har samme interesser som deg og som ønsker å bidra med en innsats. Like barn leker som kjent best. I tillegg vil dere få mange opplevelser og oppgaver sammen som gjør at du kommer til å knytte bånd som varer for livet. Både med andre frivillige og med barna eller dyrene som du hjelper, og tilbringer tid sammen med.

Mange nye erfaringer

Du kommer nærmere på kulturen i landet når du jobber som frivillig, enn du hadde gjort som en vanlig reisende. Ved å samhandle med de lokale vil du lære både gloser og språk i hverdagen, og du får en større forståelse for deres kultur og historien som har formet deres hverdag. Når du jobber som frivillig får du en dypere forståelse for verden og samfunnet, og du viser at du har kapasitet til å tenke på større saker enn deg selv. Du viser at du ikke er redd for nye utfordringer og at du har gjennomføringsevne. Dette er egenskaper og erfaringer som er gode å ha med seg videre i livet, selv om ditt frivillige arbeid først og fremst bør komme som et resultat av en lidenskap for å utgjøre en forskjell for andre mennesker og dyr.