Grønne og fantastiske brokkoliretter

Brokkoli

Brokkoli er en grønnsak som i økende grad blir brukt på nye måter. Du trenger ikke lenger å kun spise kjedelig kokt brokkoli. Brokkoli var lenge en grønnsak barn fryktet. Det er en sunn grønnsak som gir masse gode vitaminer og mineraler, men ja, den pleide også å være riktig så kjedelig der den lå grønn og skremmende på middagstallerkenen. Det er egentlig en grønnsak som kan tilberedes på mange forskjellige måter. Den kan kokes, stues, gratineres og stekes helt fint. Her gir jeg noen tips på brokkoliretter som selv kresne barn liker til middag.

Brokkolisalat er en sunn og god salat som gir masse gode vitaminer og mineraler i en god og mettende salat med brokkoli og em herlig dressing. Denne brokkolisalaten kan både være en siderett eller en lett lunsj. Jeg elsker smaken av denne salaten med bacon i. Bacon og brokkoli har lenge blitt sett på som gode sammen, og det gjelder også her. Jeg lager salaten med en herlig kremet dressing av gresk yoghurt.

 

Brokkolipai er en herlig og enkel pai, hvertfall om du kjøper paibunnen ferdiglaget. Jeg liker å lage den med en litt sunnere paibunn som blir saftig på grunn av kefir og egg. Som fyll i paien skal det jo da være brokkoli, ellers så kan den jo ikke hete brokkolipai, og gjerne noe bacon i en røre av egg, yoghurt, rekmost og raspet ost. Denne paien gir en klassisk og herlig kombinasjon i en sunnere utgave.