Hva skal man med et forbrukslån?

Forbrukslån

Er du i en fase der du tenker på å ta opp et forbrukslån, men vet egentlig ikke om det er lurt? I enkelte situasjoner vil det kunne være lurt og nødvendig med et lån. Vi kaller det uforutsette skader, vedlikehold eller reparasjoner som kan være veldig dyrt i forhold til den vanlige inntekten du tjener hver måned. Det kan for eksempel være snakk om vedlikehold av huset ditt. Kanskje du kjøpte et hus som var helt perfekt, trodde du, helt til du noen år etterpå finner ut at taket er lekk. Du må kanskje bytte hele taket og det koster deg masse penger. Da må du se på fordelene og ulempene du står ovenfor ved å søke på et forbrukslån. Kan du ta sjansen på å ha taket slik, til du har spart opp nok penger til å betale alt på en gang, eller vil det være billigere for deg å låne disse pengene nå, for så å betale en fast sum tilbake helt til forbrukslånet er nedbetalt. Da vil du også få fikset taket med en gang, og du unngår flere skader knyttet til taklekkasjen.

Kanskje er vaskemaskinen helt kaputt, i en periode der alle pengene går med til årsavgifter, lisenser, restskatt og så videre. Inntektene dine er faste og gode men disse utgiftene hadde du ikke sett for deg, og absolutt ikke akkurat nå. I slike situasjoner kan forbrukslån være tingen for deg. Du må være villig til å bruke litt av fritiden din til å sette deg inn i de ulike forbrukslånenes betingelser når det gjelder rente, nedbetalingstid, generelle krav og lånesum. Hva trenger du pengene til er viktig å tenke gjennom. Er det et byggeprosjekt, er det ikke sjelden at budsjettet overskrides, og du skulle helst hatt 150000kr og ikke bare 100000kr.

Er det et bestemt produkt vet du som oftes prisen og det er enklere å vurdere hvor mye du trenger å låne.

Det er likevel sikkert fristende å låne litt mer, da den månedlige summen likevel ikke blir mange hundrelappene mer. Men uansett er det slik at dersom du betaler ned fort, vil totalsummen bli lavere enn om du velger å betale ned sakte.

Alt dette er vurderinger du må gjøre selv. Har du en medlåntaker, for eksempel samboer eller ektefelle, vil det være enklere å få lånet, spesielt hvis begge kan vise til faste inntekter og oppfylte krav.

Med et forbrukslån via forbrukslåninfo.no vil du få en bra oversikt over gjelden din, og du vet akkurat hva du skal betale hver måned.

Samtidig er det viktig å være klar over at den beste form for finansiering er ved egne oppsparte midler. Og dersom du har råd til det vil det være å anbefale at du starter en fast sparing hver måned når lønnen kommer inn. Da vil det kanskje ikke bli så stor utgift for deg når den dagen kommer at du trenger ekstra penger. Kanskje har du allerede spart opp 50 000kr, og da vil det være veldig greit  å ta opp et forbrukslån og du kan faktisk bruke av de oppsparte midlene til å betale avdragene og rentene som kommer når lånet har begynt å gå. Du vil samtidig ha behov for et mindre forbrukslån enn om du skulle låne hele summen.