Klokker fra Daniel Wellington

Daniel Wellington

De klassisk vakre urene fra Daniel Wellington har i løpet av kort tid funnet en prominent posisjon i kundenes hjerter. Dette svenske designermerket har med sitt enkle og stilfulle design truffet en puls i tiden, både når det kommer til smak, men også når det kommer til kvalitet. Den nyeste serien av klokker fra Daniel Wellington tar oss delvis tilbake til de enkle stilartene som dominerte verden fra rundt år 1900 og noen tiår fremover. Andre eksemplarer i det store utvalget fra Daniel Wellington sine klokker tar oss derimot frem til slutten av 1970-tallets stiler. Også her er designet enkelt og rett, men tankene ledes til den mer anstendige kulturen fra denne perioden.

Det siste særpreget man kan finne igjen i disse klokkene, er at mange av ‘NATO-remmene’ i serien bærer fargen til maritime signalflagg av forskjellig type. Også dette er på mange måter en romantisk referanse til en svunnen tid, og en påminnelse om hva kompakte og nøyaktige armbåndsur i sin tid utgjorde for nøyaktigheten til både handelsmarinen og orlogsmarinen, så vel som livet på sjøen som en fritidsaktivitet, for akkurat dem som rundt århundreskiftet hadde råd til pene armbåndsur.

Klokkene fra Daniel Wellington er derimot ikke noe som hos oss i dag kan anses som en ubetalelig luksus. De fleste klokkene koster ikke mer enn rett over kr. 1 000 og opptil kr. 2 000, en pris som de fleste kan overkomme i dagens Norge. Kjøp Daniel Wellington ur her.

Tidligere trender, som at klokken skal ha så mange funksjoner som mulig, og at den skal kunne gjøre alle mulige ting, utenom å vise den faktiske tiden, er noe som ikke tiltreffer med klokker fra Daniel Wellington. Her er det nemlig kun den ene og enkle funksjonen som fremheves. Dette er noe som har slått an, spesielt hos den yngre generasjonen. De trenger nemlig ikke en klokke som ‘kan alt’. De har nemlig en telefon som ‘kan alt’. Dermed blir armbåndsuret til et smykke som menn kan pryde seg med, samtidig som det utviser den ene originale egenskapen som utgjør en klokke.

Når det kommer til remmene, leveres klokkene fra Daniel Wellington vanligvis med en enkel NATO-rem. Denne kan enkelt byttes ut. Dermed kan man tilpasse remmen til påkledningen om man ønsker å være pen på det. Det er mulig å ha mange forskjellige armbånd til hver klokke, slik at man alltid fremstår som stilfull og imponerende, uansett hva man tar for seg.