Låne penger på dagen

Lån på dagen gir muligheten til å få raske penger dersom man plutselig befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon. Økonomiske rådgivere anbefaler at man setter av et lite sparebeløp til uforutsette utgifter, men dette kan i mange tilfeller være vanskelig å oppnå og beløpet strekker dessuten ikke nødvendigvis til. Dersom man plutselig får en eller flere ekstrautgift har man derfor i mange tilfeller behov for å låne penger raskt. Man har dermed ikke nødvendigvis tid til å vente på den normale behandlingstiden for en lånesøknad. Da kan det være greit å vite at man kan søke om lån på dagen.

Et forbrukslån på dagen innebærer som navnet tilsier at man kan få lån på dagen. For å søke om et slikt forbrukslån fyller man enkelt ut et søknadsskjema på nettet. I dette skjemaet angir man personlig informasjon som boforhold, inntekt og gjeld, samt ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Søknaden blir deretter behandlet automatisk og man får svar omtrent umiddelbart. Dersom man får innvilget lånebeløpet man har søkt om kan man signere lånepapirene ved hjelp av bank-ID, og pengene blir overført direkte til bankkontoen. Denne overføringen kan av og til ta litt ekstra tid avhengig av hvilken bank man benytter, men i teorien skal pengene kunne være på kontoen allerede samme dag.

Det er veldig enkelt å søke om lån på dagen, og søknaden blir som oftest innvilget. Alt man trenger å gjøre for å søke er å fylle ut informasjon om seg selv og om beløpet man ønsker å låne. De aller fleste søknader blir innvilget, da dette er snakk om forholdsvis små lånebeløp og prosessen gjennomføres automatisk. Dermed får man lån på dagen selv om man har begrenset inntekt eller til og med dersom man har betalingsanmerkninger. Ettersom det er så enkelt å få lån er denne låneformen også veldig lett å misbruke. Det er viktig å være oppmerksom på at slike forbrukslån er svært dyre. Ettersom lånet gis uten sikkerhet, er rentene mye høyere enn ved andre lån. Dermed er det lett å havne i et enda større økonomisk uføre enn det man prøvde å komme seg ut av.