Utkledning til fest

politi

Når man samler vennene til fest og moro, er det alltid spennende å leke litt med fantasien og utfordre seg selv om deltakerne. Kanskje kan du invitere til temafest, og til det kan man trenge parykk, hatt, sminke, masker, utkledning og morsomme briller. Et slikt kostyme kan være del i et slags rollespill, der alle skal være en karakter fra et kjent stykke eller spel. Kanskje kan man iose sin nasjonalitet i sine egne drakter, selv om ikke alle utkledninger er like populære.

Når du inviterer til fest, kan du velge en begivenhet som forener alle, enten det er nasjonaldagen, oktoberfesten eller julefeiringen. Alt du trenger å gjøre, er å legge vilkårene for festen i invitasjonen. Dette blir minnerikt.

Alt er lov, nesten

Bruker man symboler fra andre kulturer og spesielt minoritetsgrupper, skal man passe seg for å ikke møte kritikk i disse dager. Men det kan likevel være morsomt å kle seg ut som cowboy og indianer når alle er med på leken. Det finnes en utkledning for en hver anledning, for eksempel i forbindelse med arbeidsgrupper. En fest med politi og sykepleiere kan fort bli ellevilt, for ikke å snakke om halliken og den prostituerte.

For noen holder det å komme utkledd i sine vante arbeidsklær, mens for andre kan en toga være alt man trenger. Historiske plagg er derfor et veldig vanlig kostyme på slike fester.

Minnerike stunder

For fest skal være en samlingsstund som man husker, og da hjelper det å bruke utkledning for at festen skal ta av. For med et kostyme vil man lettere falle inn i en rolle, og man trenger ikke by så mye på seg selv. Det er drakten som sier alt om hvem du skal være i kveld!

Alle skal ha lov til å være seg selv, men det er mye som kan bli enklere om man tør kle seg ut. Det skaper gode minner, og man vil få noen fantastiske bilder om fotografen er til stede. Jo flere som deltar, jo bedre.

Finn et tema som du vil ta for deg, og få deltakerne til å kle seg ut i de mest morsomme kreasjonene du kan drømme om. Enten dine venner kommer utkledd som skjelett eller cowboy spiller ingen rolle. Man kan også for eksempel velge en farge som skal gå igjen, slik at alle blir en enhet i skjønn forening. Eller man kan velge å gå i forskjellige nasjonaldrakter.