Velg riktig dobbeltseng

Å kjøpe ny seng er en stor invester, og også en viktig en. God kvalitetssenger kan koste litt, men de er verdt investeringen. I det lange løp vil det lønne seg å kjøpe en seng med god kvalitet, som holder lenge, fremfor at sengen må byttes ut etter et par år. Det er også viktig for nattesøvnen din at du velger en seng med god kvalitet, slik at du våkner opp utvilt og med en haug av energi.

Når du velger deg en dobbeltseng er det viktig at du fokuserer på et par spesifikke ting. Du skal alltid velge en god madrass og en god overmadrass, ettersom dette er elementene i sengen som gir kroppen din god avlastning. Uten en sterk og god rammemadrass eller sengeramme vil ikke madrassen få fult utbytte, så derfor skal du også velge en seng av god kvalitet.

Fasthet og komfortsoner

Gå etter en madrass som har en fasthet som passer deg og dine behov. Det mange ikke vet er at du bør velge fasthet ut ifra vektklasse. Derfor bør du vurdere en kontinentalseng om du og din partner befinner dere i svært forskjellige vektklasser. Dermed kan dere velge to madrasser med forskjellig fasthet, slik at begges kropp får god avlastning gjennom natten.


Se også etter en madrass som er delt opp i forskjellige komfortsoner. Dette vil si at dobbeltsengens områder har spesifikke fokusområder slik at du virkelig får en optimal søvn. På den måten vil du slippe nakkesmerter eller sliten rygg når du våkner. Igjen vil det lønne seg å investere i kvalitet slik at søvnen din bli optimal.

De forskjellige typene

Det finnes også forskjellige modeller og varianter der ute. Rammemadrassen er den mest alminnelige typen, men det betyr ikke at du ikke finner gode kvalitetssenger. Her får du simpelt og enkelt design som passer i de aller fleste hjem. Så har vi kontinentalsengen som er bygget opp i tre lag. Denne typen seng vil gi deg en hotellfølelse på eget soverom, men er ofte i en litt høyere prisklasse enn rammemadrassen. Sist, men ikke minst har vi den regulerbare sengen for deg som ønsker full komfort eller for deg som har ekstra ergonomiske behov. Her får du muligheten til å regulere madrassen etter behov.