Forbrukslån…

Forbrukslån

Forbrukslån er en kjapp enkel og dyrbar løsning når kontantstrømmen ikke rekker til. Lånet kan du få utbetalt få timer etter du har søkt elektronisk på nett. Da får du dratt på drømmeferien eller kjøpt ny tv for å se høstens Premier League kamper. Det er nå slutt på at man må spare på forhånd, forbrukslån gjør det mulig å «spare» etter du har kjøpt. En nymotens mulighet som mange rister på hode av, mens andre omfavner den.

Forbrukslån er uten sikkerhet og dette gjør at kostnaden med lånet stiger, altså er rentene betydelig høyere enn du har på boliglån. Dette er selvfølgelig noe banken tar grunnet den økte risikoen ved å låne ut penger uten sikkerhet. De har jo tross alt ingen bil eller bolig de kan selge dersom låntaker ikke betaler tilbake låne.

Grunnet store differanser i alle variablene; rente, gebyrer, nedbetalingstid, lånebeløp er det lønnsomt å sjekke hva som passer ditt behov. For dette finnes det en flere nettsider som har ulike rangeringer. Det anbefales å google «sammenligning forbrukslån» og da får du opp til flere treff. I tillegg til sammenligningene på en side, anbefales det å sjekke ut flere av disse sidene. Årsaken til dette er at ulike utlånere kan stå bak sidene og således kanskje resultatet ikke viser hele sannheten.

Når valget er gjort er det ofte bare en utfylling av et skjema på nettside, deretter sjekkes du i forhold til betalingsanmerkninger. Deretter kommer pengene på konto og de er klar for å brukes, eller kanskje forbrukes!

I tillegg til ordinære og kjente banker er det et stort utvalg av andre tilbydere. Av andre tilbydere er det alt fra spesialiserte forbrukslån foretak til egne avdelinger hos butikkene som selger ulike forbruksvarer. Eksempelvis Expert, Elkjøp, Ikea, Maxbo mv. Butikkene ser du ofte reklamere for lånene på reklamen de sender ut for produktene. Alle har vel hørt eller sett reklamer som kjøp i dag og betal om 6 måneder eller 9 måneder. Enkelte av disse lånene får du rentefrie og avdragsfrie i angitt periode, men dersom du da ikke betaler får du virkelig høye renter. Men har du pengene å betaler så er dette de mest gunstige forbrukslånene. Og viktigste er jo at du drar til butikken og får med deg tenkt vare hjem.

En annen form for forbrukslån er å benytte kredittkort, her er det også en stadig økning av grensene.  For den vanlige forbruker er det helt normalt med 50-75-100 000 i kredittgrense på kredittkortet. Her igjen er rentene dersom betaling ved først forfall lik null, men dersom kreditten fortsetter over forfall er rentekostnaden høye. Det er forskjeller på hva du MÅ betale ned hver måned, enten det er prosentvis av kreditten eller fast beløp. Her er trenden at MÅ-beløpet stadig blir mindre, noe som nok tyder på at kredittforetaket ser at det er gode renteinntekter å tjene på at lånesaldoen står litt lengre.

Mulighetene er mange og økt forbruk er bare noen tastetrykk unna.