Derfor bør lese nyheter fra flere kilder

De aller fleste av oss er vanedyr. Vi spiser det samme til frokost, vi kjører den samme ruta til jobb hver morgen og vi leser nyheter på den samme nettavisen hver dag. Og det er jo egentlig ikke noe galt i det, men det er heller ikke den aller beste måten å leve på hvis man ønsker seg mer inspirasjon, kunnskap og spenning. Og akkurat når det kommer til nyheter kan det medføre at man faktisk ikke får hele historien.

Det å lese nyheter på nettsider som www.dagens.no er en fast del av den daglige rutinen for mange. Men hva skjer egentlig hvis dette er den eneste kilden til nyheter man har? Mest sannsynlig betyr det at du ikke får hele historien. For uansett hvilken nettside eller avis man velger, vil det aldri være nok å lese nyheter bare ett sted. Dette er fordi nyhetene alltid er vinklet. Dette er det ikke noe galt med, men vi er nødt til å lese det fra flere vinkler hvis vi vil vite hele historien.

Tenk på dette når du velger nyhetskilder

Det å for eksempel lese om store internasjonale nyheter på bare ett eneste norsk nettsted vil for eksempel aldri kunne gi deg den fulle historien. Og det er ikke fordi en vinkel er mer riktig enn en annen, men for å kunne forstå det fulle bildet, må vi vite hvordan ting blir fremstille, hva vinkelen er, for å kunne være mest mulig objektive.

Et perfekt eksempel på dette, er for eksempel hvordan medier i USA og Europa fremstiller de samme sakene på veldig forskjellige måter, fordi vi kommer fra forskjellige kulturer og har forskjellige bias i forhold til hvordan vi tolker disse sakene. Det å lese begge deler vil kunne gi deg et mye mer stødig fundament i forhold til hvor du står i forhold til disse sakene.