Integrert kjøleskap og fryser – eller frittstående enheter?

Det er mange som velger integrerte hvitevarer i et nytt kjøkken, noe som kan gi et stilrent uttrykk. Samtidig er det selvfølgelig mulig å bygge et kjøkken med mer tradisjonelle frittstående enheter. De store leverandørene, som AUBO kjøkken, har moduler som kan tilpasses alle behov. Husk dessuten på at det kan være aktuelt å benytte seg av både ett eget kjøleskap og en frittstående fryser.

Frittstående kombiskap kan ha fordeler

Et pent og gjennomgående design er den største styrken til integrerte hvitevarer. Med en kjøkkenløsning fra AUBO er det mulig å skjule både kjøleskap og vaskemaskin bak de samme frontene som øvrige skuffer og skap. Samtidig kan det i noen situasjoner være like greit å lage plass til et frittstående kombiskap eller kjøleskap.

De fleste skap har selvfølgelig svært lang levetid, men før eller senere kan det selvfølgelig være nødvendig å skifte ut skapet. Da kan det være enklere med et frittstående skap, men dette argumentet er ikke avgjørende.

Et frittstående skap kan i noen tilfeller gi mer plass, ikke minst når det gjelder større skap med doble dører. Disse kan neppe integreres i innredningen.

Et større kjøleskap kombinert med egen fryser

Det er viktig å huske på at det ikke er nødvendig å la seg begrense av de tradisjonelle kombiskapene. Disse passer kanskje fint inn i kjøkkeninnredningen, med en dør foran kjøleskapet og en foran fryseren, men i noen tilfeller kan kjøleskapsplassen bli for begrenset.

Et kjøleskap i full høyde tilbyr mye plass til kjølevarer, og en liten fryser kan enten integreres et annet sted i innredningen – eller plasseres i et nærliggende rom. Det finnes for eksempel spennende kjøleskuffer, som kan passe inn i noen kjøkkeninnredninger. Samtidig er det ikke alltid nødvendig å ha fryseren på kjøkkenet, og frittstående fryseskap eller frysebokser er svært rimelige i innkjøp. Det kan faktisk være mulig å få i både pose og sekk.