Oppbevaring i kjøleskapet

Kjøleskap

Er du sikker på hva du skal oppbevare i kjøleskapet – og hva som helst bør lagres et annet sted? Hva man velger å plassere i- eller utenfor kjøleskapet er ofte en vanesak, og man stopper som regel ikke opp for å tenke over hvorfor enkelte matvarer ender opp der de gjør. Her er en liten guide til hvordan forskjellige matvarer kan oppbevares på en hensiktsmessig måte.

Sitroner ved siden av melk er uheldig

Du bør så langt det kan la seg gjøre unngå å oppbevare sitroner og andre matvarer med markant lukt i nærheten av melk. Meieriprodukter og egg har lett for å absorbere lukt fra annen mat, og man risikerer at sitronens aroma sprer seg på en uheldig måte. Sitrusfrukter kan man like gjerne la være å oppbevare i kjøleskapet, da fruktkjøttet raskt kan ta skade av kulden.

Unngå tomater i kjøleskapet

Har du også tomater i kjøleskapet? Når du legger tomater i kjøleskapet stopper du modningsprosessen, og det høres kanskje flott ut, men samtidig demper du dessverre smaken. For å beholde smaken og aromaen kan du med fordel gå for en romtemperert oppbevaring.

Agurker bør ikke ligge på kjøl

Du legger nok som de fleste andre agurker i kjøleskapet på nåværende tidspunkt. Dette hemmer dog smaken i agurken, og du risikerer at det utvikles bløte områder ytterst mot skallet. For å unngå dette bør du derfor heller oppbevare agurker på kjøkkenbenken.

Kaker og brød

Du bør alltid unngå å oppbevare kaker og brød i kjøleskapet, da de blir tørre mye raskere. Det er i stedet anbefalt å legge kaker og brød i en pose tettet med en klemme, eller eventuelt en lufttett boks for å bevare konsistensen og holdbarheten. Det er kun hvis du har bakt en bløtkake at du bør sette den i kjøleskapet.