Lederhosen og kostymer til Oktoberfest

oktoberfest kostyme

I Oktober feires verdens største ølfestival på utallige steder over hele verden. Oktoberfesten feires over 16 dager i slutten av oktober og begynnelsen av september. Dette har vært en tradisjon helt siden 1810 og opphavet til oktoberfesten startet i Munchen i Tyskland for feire et kongelig giftemål. Oktoberfestene finner sted i store øltelt hvor man drikker øl av svære glass som rommer over literen og man sosialiseres med hverandre og det er også underholdningsinnslag.

Skal man kle seg korrekt til oktoberfest så kan man klikke seg inn på en av de mange nettbutikkene som selger kostymer og der vil man finne et godt utvalg av de plaggene man behøver for å kunne feire på skikkelig tradisjonellt vis slik som de gjør det i Bayern og Tyrol. Fordelen med å handle online er jo den at man kan sitte i ro og mak hjemme og velge ut det antrekket man synes ser best ut. Når man har funnet et passende kostyme og lagt det i handlekurven kan man som regel betale med flere forskjellige betalingsløsninger, det som er mest populært blant nordmenn er vanlig kredittkort og Paypal. Etter at man har betalt er det bare å sette seg tilbake og kostymet kommer direkte hjem til deg eller på postkontoret iløpet av noen få dager.

Herrekostymer

For gutta så er det ganske enkelt. Gutta som skal på oktoberfest kler seg i lederhosen. Lederhosen er et tradisjonellt antrekk fra den tyske regionen hvor oktoberfest har sitt utspring, nemlig Bayernområdet. Lederhosen er laget av lær og det er en slags kortbukse som går like over eller under kneet med inkluderte bukseseler. Videre har man en litt vid skjorte og knestrømper. På hodet er det også svært vanlig med en tyrolerhatt. Dette antrekket kan man kjøpe både som en hel pakke eller i deler dersom man kanskje har noe fra tidligere. Noe mange glemmer å tenke på er å kjøpe riktige oktoberfestsko, skoene som passer til kostymet er laget til å passe sammen med lederhosene.

Oktoberfestkostymer for jentene

For jentene er det større valgmuligheter, de kan også ikle seg noen feminine lederhosen men de aller fleste velger den litt mer sexy løsningen og storselgerene når det kommer til kostyme til jentene er stilige og småfrekke kjoler som er halvlange og går til like over kneet. I likhet med gutta har de knestrømper eller i noen tilfeller dersom man vil spille litt ekstra på det sexy så bruker man nettingstrømper. Kjolene pleier å være komplette eneste man kanskje kan tenke på å kjøpe i tillegg er et serveringsforkle dersom du planlegger å servere øl til gutta og/eller en oktoberfesthatt. Når det kommer til kjolene er de ofte fargesterke med innslag av hvite blonder og eller forskjellige snøringer som er inspirert av bayern/tyrolerplagg. Også jentene må tenke på sko men her også har de endel større valgmuligheter enn gutta.

Felles for begge kjønn er at dette er kostymer det skal være morro å ha på seg og det er ingen som tar dette så høytidelig. Viktigste er at man føler man ser bra ut og kan ha det gøy på festival sammen med sine venner!